Maailma on siirtynyt kokonaan verkkoon jo kymmeniä vuosia sitten. Ensin käyttöön otettiin staattiset verkkosivut, ja sittemmin on keskitytty enimmäkseen erilaisten mobiilipalveluiden kehittämiseen.

Tällä sivustolla listaamme muun muassa minkälaisia rahoitus- ja finanssialan sovelluksia on olemassa ja mihin tarkoituksiin niitä on kehitetty. Löydät sivultamme myös artikkeleita siitä, mitä asioita on hyvä ottaa huomioon verkkosivustoja tai mobiilisovelluksia suunniteltaessa ja kehitettäessä.

Uudet palvelut tehostavat rahoitusalaa

Rahoitusalan palvelut olivat pitkään täysin pankkien hallinnassa. Pankeilla ja pankkiireilla oli suuri valta sanella, miten kansalainen kuluttaa ja miten raha-asioita tulisi hoitaa. Päivittäiset asiat hoidettiin vielä pitkälle 2000-luvullakin ainakin osittain pankkien konttoreissa. Maksaminen tapahtui automaateista nostetulla käteisellä. Laskujen maksu sentään hoitui pankkiaikojen ulkopuolella laskuautomaateilla. Raha liikkui hitaasti ja esimerkiksi sijoitusten tekeminen oli paikoin vaivalloista.

Digitalisaatio on kuitenkin avannut ovet aivan uudenlaisille toimijoille. Nämä yritykset ovat ketteriä ja innovatiivisia ja kehittävät koko ajan uusia sovelluksia rahoitusalalle. Kaiken keskiössä on kuluttaja, joka saa nyt sanella minkälaisia palveluita hän haluaa. Huonosti toimivat, hitaat ja epäluotettavat applikaation jäävät sovelluskauppaan. Kuluttaja ei enää äänestä jaloillaan, vaan sormellaan. Kysynnän kasvaessa myös palveluita tarjoavia yrityksiä syntyy koko ajan lisää.

Uudet palvelut ja sovellukset muovaavat rahoitusalaa ketterämmäksi ja palveluhenkisemmäksi. Myös pankeille syntyy säästöjä. Yhtäkkiä asiakas on iloinen saadessaan hoitaa asiointinsa suurelta osin itsepalveluna, ilman jonotusta konttoriin. Nykypäivän valveutunut kuluttaja myös etsii itse aktiivisesti tietoa eri palveluista ja rahoitusalan asioista. Pankkien asiakaspalvelu on siirtynyt verkkoon, ja chatbotteja ja tekoälyyn pohjautuvia palveluita kehitetään nyt vastaamaan entistä paremmin tiedonjanoisen kuluttajan tarpeisiin.

Mobiilisovellukset tulivat jäädäkseen

Siinä missä aikaisemmin kuluttajalle oli tarjolla vain kankeahko kaatuileva verkkopankki, joka ehkä toimi vain tietyllä selaimella ja mahdollisimman nopealla nettiyhteydellä, on nykyinen vaihtoehtojen kirjo hurja. Kuluttajalla on täysi valta omaan talouteensa. Mobiilipankkiin tunnistaudutaan sekunneissa sormenjäljellä, ja yhdellä applikaatiolla voi hoitaa niin päivittäiset raha-asiat, sijoitusten seurannan ja toimeksiannot, vakuutusasioiden päivittämisen kuin luottohakemuksetkin.

Mobiilipankin ohella kuluttajan puhelimesta löytyy nyt sovellukset myös nopeaan mobiili- ja verkkomaksamiseen, e-lompakoihin, budjettien laatimiseen ja sijoitusten seurantaan. Aika näyttää mikä rahoitusalan elementti digitalisoidaan seuraavaksi.