Kokosimme tähän artikkeliin parhaat vinkit finanssi- ja rahoitusalan yritysten verkkosivujen kehittämiseen. Samat säännöt pätevät suurelta osin alalla kuin alalla, mutta rahoitusalalla toimivan kannattaa huomioida sivustollaan tietoturva erityisen hyvin.

Aseta tavoitteet

Aluksi kannattaa miettiä mikä on verkkosivustosi tavoite. Haluatko kenties puhutella nykyisiä ja potentiaalisia asiakkaita ja herättää ostokiinnostusta? Onko tavoitteesi tarjota omalle kohderyhmällesi kiinnostavaa sisältöä? Haluatko kerätä liidejä, eli potentiaalisten asiakkaiden yhteystietoja? Vai haluatko vain luoda halutunlaista mielikuvaa yrityksestäsi ja sen brändistä? Kun tavoite on selvä, voit aloittaa verkkosivuston suunnittelun.

Tunnista kohderyhmät

Keitä asiakkaasi ovat? Kun kohderyhmät ovat selvillä, voit pohtia mikä asiakastasi kiinnostaa. Kenties hän on sijoittaja, joka etsii tietoa kursseista ja mielenkiintoisista sijoitustuotteista. Tai hän on säästämisestä kiinnostunut kuluttaja, joka etsii vinkkejä taloutensa hallintaan. Ehkä hän on yrityksen edustaja, joka on aikeissa vaihtaa laskutuskumppaniaan tai etsii rahoittajaa toiminnalleen. Voit miettiä ensisijaisen ja toissijaiset kohderyhmäsi. Rahoitus- ja finanssialalla kuluttaja etsii usein pitkäaikaista kumppania, jonka kanssa asioimisesta tulee turvallinen tunne.

Tee kilpailija-analyysi

Kurkkaa kilpailijoidesi sivulle. Ehkä voit ottaa parhaiten toimivat käytännöt omalle sivullesi? Kopioida ei kannata, mutta hyvien ideoiden käyttöä ei kannata pelätäkään. Varsinkin isoimmat pankki- ja sijoitusalan toimijat käyttävät paljon aikaa ja rahaa oman verkkosivustonsa kehitykseen ja tietävät mikä toimii, ja mikä ei. Samalla näet missä kohdissa voit toimia kilpailijoitasi paremmin.

Mieti käyttäjän polku

Mistä käyttäjä sivustollesi saapuu ja miten hän siellä liikkuu. Onko kaikki tarpeellinen helposti löydettävissä? Monesti yritykset käyttävät paljon aikaa verkkosivustonsa etusivun hiomiseen, vaikka todellisuudessa käyttäjä laskeutuu hakukoneen kautta suoraan haluamalleen alasivulle. Yleensä tavoitteena on, että asiakas jättää itsestään merkinnän: tilaa tai ostaa jotain tai jättää esimerkiksi yhteydenottopyynnön. Tai kenties haluat asiakkaan käyttävän mahdollisimman paljon aikaa sivustollasi.

Panosta ulkoasuun ja käytettävyyteen

Ulkoasu on muutakin kuin hienoja kuvia. Sivuston on ennen muuta oltava käytännöllinen, sillä sekava tai huonosti toimiva sivu ei houkuttele. Kuluttajan pinna on tutkitusti lyhyt – jos haettua asiaa ei löydy, tai vielä pahempaa: sivu latautuu hitaasti, käyttäjä sulkee ikkunan nopeammin kuin huomaatkaan.