Verkkosivujen suunnittelu on monitahoinen kokonaisuus, jossa on paljon huomioitavia osia. Tässä artikkelissa keskitymme kuitenkin siihen näkyvimpään: sivujen ulkoasuun.

Jos verkkosivuston ulkoasu on hyvä, sitä ei oikeastaan edes huomaa. Vasta kun jokin on pielessä, alkaa tapahtua. Käyttäjä sulkee ikkunan ja siirtyy kilpailijan sivustolle. Joko ulkoasu on käytettävyydeltään epäselvä, se ei vain toimi tai jokin selittämätön asia tekee sivuista luotaantyöntävät. Verkkosivun hyvä visuaalinen suunnittelu ottaa huomioon nämä kaikki.

Kiinnitä huomio ja saa asiakas jäämään

Kaikki tietävät, että markkinoinnissa tärkeää on erottua joukosta. Kiinnittää asiakkaan huomio. Verkkosivuston ulkoasun tulee miellyttää silmää. On tärkeää, että sivuston ulkoasu tukee käytettävyyttä: mitä helpommin sivusto on silmäiltävissä ja mitä paremmin asiakas löytää etsimänsä, sitä kauemmin hän sivustolla viihtyy. Erinomainen esimerkki visuaalisesti näyttävästä sivustosta on https://21-casino.fi, jonka kirkas värimaailma herättää heti käyttäjän huomion. Sisällöstä saa nopeasti käsityksen silmäilemällä, ja sisältöön syventyminen on helppoa selkeiden ja informatiivisten linkkien ansiosta.

Ensivaikutelma on tärkeää

On tutkittu, että ensivaikutelman voi antaa vain kerran. Siksi on tärkeää, minkälainen mielikuva asiakkaallesi syntyy, kun hän vierailee sivustollasi ensimmäisen kerran. Huono kokemus saa asiakkaan poistumaan nopeasti eikä hän enää palaa sivustolle. Päätös ensivaikutelmasta tehdään jo ensimmäisen parin sekunnin aikana. Ensivaikutelmaan ja sivuston ulkoasuun kannattaa siis panostaa tosissaan.

Huoliteltu ulkoasu herättää luottamusta

Kun tarvitset kotiisi vaikkapa putkimiestä, valitset tietysti ammattilaisen, joka hallitsee alan kuin omat taskunsa. Se on aivan ymmärrettävää. Visuaalisesti onnistunut verkkosivusto toimii yrityksen käyntikorttina. Se viestii yrityksen ammattimaisuudesta ja osaamisesta ja herättää luottamusta. Tämä taas tarkoittaa automaattisesti lisää myyntiä ja asiakkaita.

Hurmaa kuvilla ja sanoilla

Ihminen on visuaalinen olento. Tykkäämme katsella kauniita asioita ja pidämme estetiikasta. Rakeiset kuvat, kirjoitusvirheet, virheellinen koodi tai yksinkertaisesti kömpelö ulkoasu eivät ole kaunista katseltavaa. Kun kokonaisuus on visuaalisesti onnistunut, on sivustolla helppo viihtyä hieman kauemmin. Tämä brändin parissa vietetty aika vaikuttaa käyttäjään emotionaalisella tasolla: Yritys tai tuote alkaa tuntua entistä tutummalta. Kynnys tulla takaisin sivustolle viettämään aikaa on matalampi. Yritystä ja sen tuotteita on helppo suositella – ja vielä helpompi ostaa.